• Groepsfoto

OnderwijsTopTalentPrijs 2017 uitgereikt!

Ruth van Ringelesteijn (Kath. Pabo Zwolle) en Zuzana Molcanova (Fontys Lerarenopleiding Tilburg) hebben de OnderwijsTopTalentPrijs 2017 gewonnen. Bekijk hier de foto's en een videoimpressie.

Michelle Schoenmaker en Koen Ottenhof winnen OnderwijsTopTalentPrijs 2016

Dinsdagavond heeft Jet Bussemaker, minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, in de Maassilo te Rotterdam de OnderwijsTopTalentPrijs 2016 uitgereikt. De winnaars zijn Michelle Schoenmaker van Hogeschool Inholland Den Haag en Koen Ottenhof van de Universiteit van Amsterdam.

 

Zij ontvangen de prijs vanwege de hoge kwaliteit van hun afstudeerprojecten en zijn verkozen tot de meest talentvolle jonge leraren van 2016. Op basis van onderzoek naar verrijkingsonderwijs, meer- en hoogbegaafdheid en onderzoekend en ontwerpend leren heeft Michelle Schoenmaker tijdens haar studie aan de pabo een tweetal zeer bruikbare handleidingen en werkboeken voor leerlingen gemaakt. Zij kunnen daar zelfstandig mee aan de slag.

Koen Ottenhof, docent biologie, eerder afgestudeerd als arts, heeft een prachtige lessenserie over evolutie ontworpen die gericht is op het zichtbaar maken en simuleren van evolutie in de klas. De leerlingen leren zelf kennis verwerven met zo min mogelijk actieve tussenkomst van de docent. Abstracte en moeilijke begrippen worden op buitengewoon creatieve wijze aan de leerlingen voorgelegd.

Beide winnaars worden beloond met een bronzen trofee en een bedrag van duizend euro. Dit jaar doet een recordaantal van 34 lerarenopleidingen mee, die allemaal hun beste student van het afgelopen schooljaar hebben genomineerd. De jury toont zich onder de indruk van het hoge niveau van de inzendingen en reageert enthousiast op de beide winnaars.

Over Michelle Schouten-Schoenmaker:

“Dit werk is relevant, innovatief en breed toepasbaar. Het kan voor veel leerlingen van betekenis zijn. Deze genomineerde is een aanwinst voor het onderwijs.”

Over Koen Ottenhof:

“Hij maakt schitterend lesmateriaal voor biologie. De lessen zijn praktisch, goed gestructureerd en leveren aantoonbaar betere resultaten op. Theorie en praktijk smelten op natuurlijke wijze samen.”

De jury bestaat dit jaar uit Jente Claessen, docent, winnaar OnderwijsTopTalentPrijs 2015; Theo Magito, algemeen directeur CED-groep; Monique Marreveld, hoofdredacteur Didactief; Joyce Vermue, lid Tweede Kamer, woordvoerder Onderwijs