• Groepsfoto

OnderwijsTopTalentPrijs 2017 uitgereikt!

Ruth van Ringelesteijn (Kath. Pabo Zwolle) en Zuzana Molcanova (Fontys Lerarenopleiding Tilburg) hebben de OnderwijsTopTalentPrijs 2017 gewonnen. Bekijk hier de foto's en een videoimpressie.

Partners

De organisatie is in handen van de volgende organisaties:

SLO

SLO

SLO is het nationaal expertisecentrum leerplanontwikkeling. Nergens in Nederland is zoveel kennis over curriculum en curriculumontwikkeling beschikbaar. We ontwikkelen kennis en brengen praktijk, beleid, maatschappelijke ontwikkelingen en onderzoek samen. SLO richt zich op het primair, speciaal en voortgezet onderwijs. Daarbinnen houden we ons met alle vakgebieden bezig. Als onafhankelijke kennisinstelling verlenen wij diensten aan tal van partijen in praktijk en beleid. Ook adviseren en ondersteunen wij de overheid.

→ Bezoek website

Cito

Cito

Gelijke kansen voor iedereen: dé drijfveer voor onze medewerkers. Dagelijkse bundelen we onze krachten met 2000 (onderwijs)professionals om talenten en mogelijkheden te volgen en te meten. Daarmee ondersteunen we leraren, ouders en werkgevers. Zo kunnen leerlingen en werknemers het beste uit zichzelf halen en richting geven aan hun toekomst. 

→ Bezoek website

Nationale Onderwijsweek

Nationale Onderwijsweek

In het onderwijs gebeuren prachtige dingen met krachtige uitwerkingen. De Nationale Onderwijsweek is ieder jaar een week vol positieve, landelijke aandacht voor het onderwijs en haar professionals. In de eerste volle week van oktober organiseert de Stichting Nationale Onderwijsweek samen met de Nationale Onderwijsstad een inspirerend programma rond een verbindend thema.

→ Bezoek website

Nationale Onderwijsstad

Nationale Onderwijsstad

Met ingang van 1 oktober draagt Nijmegen een jaar lang de titel van Nationale Onderwijsstad. Deze titel gaat jaarlijks naar een stad die de ontwikkeling van mensen prioriteit geeft. Doorslaggevend was de verbinding van het Nijmeegse onderwijsbeleid met het thema van 2017: gelijke kansen. Als Nationale Onderwijsstad organiseert Nijmegen de kernactiviteiten van de Nationale Onderwijsweek. 

Gemeente Nijmegen: Onderwijsstad 2017/2018

→ Bezoek website

INOP

INOP

Het onderwijs in Nederland mag gezien worden. Het Instituut voor Nationale Onderwijs Promotie (INOP) zorgt daarvoor. Simpelweg door op allerlei manieren heel concreet te laten zien wat er in ons onderwijs gebeurt. Met zorgvuldig gekozen projecten haalt het INOP sinds 1990 scholen voor het voetlicht.

→ Bezoek website

Didactief

Didactief

Didactief is een onafhankelijk onderwijsvakblad en -website. Het vertaalt onderwijsonderzoek voor gebruik in de klas en op school en biedt onderzoekers en mensen uit de praktijk de ruimte voor debat over onderwijs(onderzoek). Elke maand publiceert Didactief een masterscriptie over onderwijs in de rubriek De Onderzoekende Student.

→ Bezoek website