De vele toepassingen van het digitaal portfolio

De wereld is in de ban van de technologie dit is niet alleen omdat de interactie met technologie onze levens beter maken. In de vorm van verwarming en snellere interactie tussen personen via de social media of überhaupt met telefonisch contact. Hetgeen wat je waar de de technologie ook kan toepassen is in het schoolsysteem. Er is namelijk een manier om heel veel papier te sparen en daarmee ook de wereld een gunst te doen: het digitaal portfolio. Een digitaal portfolio is een manier waarop studenten en tevens leraren bestanden naar elkaar kunnen opsturen of van elkaar kunnen ontvangen. Er zijn vele voordelen bij het implementeren van digitaal portfolios in scholen en meer informatie is simpel om te vinden online.

Het bespaart tijd en energie

Het besparen van tijd en energie is hier dubbel bedoeld. Het is niet alleen tijd effectiever en energie besparend om digitaal portfolio’s te gebruiken, zoals eerder vermeld het zorgt ervoor dat studenten minder transport middelen hoeven te gebruiken om hun werkstukken of opdrachten in te leveren. Dit is heel handig voor studenten die relatief ver wonen van hun school of universiteit en dus hierdoor tijdig en zonder al te veel last hun werkstukken inleveren. Wat ook handig is is het feit dat er online meer informatie is over veel programma’s die je kan gebruiken om digitale portfolio’s te maken en te bewaren. Hierbij komt ook vaak een meer uniform en secuur manier van werkstukken inleveren en presenteren, iets waaraan studenten veel hebben omdat het hoort bij de professionele skills die je nodig hebt op de banenmarkt.

Het deel principe onder leerlingen

Studenten en leerlingen nemen altijd van elkaar huiswerk over of ze proberen het zo goed mogelijk te parafraseren zodat ze niet problemen krijgen van een plagiaatcommissie. Het is beter om een gesprekken over de stof online te laten voorkomen in blogs, wat mogelijk is bij het digitaal portfolio. Dit idee van je huiswerk of werkstukken online posten zodat andere studenten of leraren berichten of comments kunnen achterlaten is iets wat al enkele jaren van toepassing is bij de prestigieuze en ook wel wereldberoemde universiteit Harvard, en de resultaten hiervan includeren: betere discussie tussen studenten, hogere cijfers en beter begrip van het lesmateriaal door studenten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *