Gebruik je tijd op efficiënte wijze via de juiste time management

Time management is net zoals dat eigenlijk met heel veel dingen zo is, een kwestie van balans. Je kunt een agenda wel helemaal volproppen, maar dat gaat ten koste van je comfort. Stress zorgt er dan voor dat je juist langzamer wordt en door de haast maak je meer fouten. Kwantitatief gezien doe je dan misschien wel meer, maar de kwaliteit gaat dan juist naar beneden. Tevens doe je jezelf ook geen plezier, want die extra stress leidt tot demotivatie en uiteindelijk zelf een burn-out. Als je dan ook nog meer fouten maakt en dus meer negatieve feedback krijgt, dan kom je steeds verder in een neerwaartse spiraal terecht. Uiteindelijk krijg je misschien zelfs wel een hekel aan je werk. Maar het kan heel goed zo zijn dat je het werk op zich juist heel leuk vindt, maar dat de druk het werk als het ware vervelend maakt. Je doet dan iets wat je in essentie leuk vindt zonder dat je daar van kunt genieten. De juiste time management kan ervoor zorgen dat je die balans tussen kwaliteit en kwantiteit op de juiste wijze kunt bewaren. Het is net als een sporter die bijvoorbeeld alles doet om zo sterk mogelijk te worden, maar daardoor juist snelheid en techniek inlevert. Het is uiteindelijk een brok spieren met veel brute kracht, maar juist daardoor kan hij of zij niet meer meekomen met zijn medesporters en tegenstanders. Qua time management mag je dus best wat meer hooi op je vork nemen net zoals een sporter ook prima wat extra spiermassa kan kweken, maar je moet het niet te ver doorvoeren. Het moet wel leuk blijven en je moet kwaliteit blijven leveren. Mocht je moeite hebben om je tijd goed te managen, dan kun je bij tijdwinst.com terecht voor een cursus time management. Je leert dan in een tijdsbestek van een dag alle fijne kneepjes van effectieve time management. Het zit hem vaak ook in de kleine dingetjes die maken of je je tijd al dan niet slim benut. Iemand kan nog zo’n goede planning maken, maar als je je er niet aan vasthoudt, dan krijg je alsnog stress. Dus als je ergens mee bezig bent, dan is het goed om die taak af te ronden en je niet door elk mailtje, appje of praatgrage collega te laten afleiden. Tevens is de nodige flexibiliteit ook weer iets dat je in moet bouwen. Het te strak vasthouden aan een planning werkt averechts. Dat gebeurt als men de agenda te vol propt. Time management is juist ook een kwestie van marges inbouwen zodat je in ieder geval ruimte hebt voor vertragingen. 

Schrijf je in voor een cursus time management

Als je graag wilt leren om je tijd beter te managen, dan kun je je via de site van timemanagement.nl inschrijven voor een cursus time management. Je hebt opties op locatie, maar je kunt ook online cursussen volgen.

Volg ook andere trainingen bij tijdwinst.com

Naast een training time management, kun je ook bij tijdwinst.com terecht voor andere trainingen en cursussen. Denk bijvoorbeeld aan: 

  • Training feedbackgeven
  • Assertiviteitstraining
  • Cursus Snellezen 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *