• Inop Ottp Slideshow 2
  • OTTP2018 1
  • OTTP2018 2
  • OTTP2018 3

Uitreiking OnderwijsTopTalentPrijs

Op 11 oktober reikte Minister Van Engelshoven de OnderwijsTopTalentPrijs uit op het Da Vinci College in Leiden. In totaal 38 studenten dongen mee naar de prijzen. Voor overzicht van de kandidaten, het programma en de jury, zie de uitnodigingskaart.

Aimée Huizinga

Stenden Hogeschool, Pabo Assen

Aimée Huizinga heeft onderzocht op welke manier de theorie van de Meervoudige Intelligentie geïntegreerd kan worden in het natuuronderwijs aan jonge kinderen (groep 0, 1 en 2).

Het was een kans om leerkrachten te laten zien wat het effect is op de ontwikkeling van kinderen als ze tijdens natuurlessen kunnen werken vanuit hun intelligentiepatroon. Aimée heeft een literatuurstudie gedaan, om meer informatie krijgen over verschillende onderwijsmodellen, de cognitieve ontwikkeling van jonge kinderen en het valide beoordelen van meervoudige intelligenties. Deze informatie is vervolgens omgezet in observatieformulieren en materialen voor in de klas. Gedurende een testfase is bepaald in hoeverre de ontwikkelde materialen een aanvulling zijn op het natuuronderwijs.