• Onderwijstoptalentprijs Home 01
  • Onderwijstoptalentprijs Home 02
  • Onderwijstoptalentprijs Home 03

OnderwijsTopTalentPrijs 2019 uitgereikt !

Op 3 oktober 2019 is in de Hogeschool Utrecht, locatie Amersfoort, de OnderwijsToptalentPrijs uitgereikt. Het programma begon met een expositie van een aantal kandidaten. Vervolgens was er een debat rond een aantal stellingen, georganiseerd door vakblad Didactief. Tot slot was er de prijsuitreiking. Het actuele beeldmateriaal wordt zo snel mogelijk geplaatst.

Aimée Huizinga

Stenden Hogeschool, Pabo Assen

Aimée Huizinga heeft onderzocht op welke manier de theorie van de Meervoudige Intelligentie geïntegreerd kan worden in het natuuronderwijs aan jonge kinderen (groep 0, 1 en 2).

Het was een kans om leerkrachten te laten zien wat het effect is op de ontwikkeling van kinderen als ze tijdens natuurlessen kunnen werken vanuit hun intelligentiepatroon. Aimée heeft een literatuurstudie gedaan, om meer informatie krijgen over verschillende onderwijsmodellen, de cognitieve ontwikkeling van jonge kinderen en het valide beoordelen van meervoudige intelligenties. Deze informatie is vervolgens omgezet in observatieformulieren en materialen voor in de klas. Gedurende een testfase is bepaald in hoeverre de ontwikkelde materialen een aanvulling zijn op het natuuronderwijs.