• Onderwijstoptalentprijs Home 01
  • Onderwijstoptalentprijs Home 02
  • Onderwijstoptalentprijs Home 03

OnderwijsTopTalentPrijs 2019 uitgereikt !

Op 3 oktober 2019 is in de Hogeschool Utrecht, locatie Amersfoort, de OnderwijsToptalentPrijs uitgereikt. Het programma begon met een expositie van een aantal kandidaten. Vervolgens was er een debat rond een aantal stellingen, georganiseerd door vakblad Didactief. Tot slot was er de prijsuitreiking. Het actuele beeldmateriaal wordt zo snel mogelijk geplaatst.

Anique Lenders

Zuyd Hs, Academie Beeldende Kunst Maastricht

Het ingezonden project is het Haiku-origami spel ‘VOUW!’. Anique Lenders heeft het ontwikkeld om leerlingen op een actieve, positieve manier aan de slag te laten gaan met het thema zinloos geweld.

Het spellendoosje en het bijbehorende lieveheersbeestje slaan op een gelijke wijze de vleugels open. Zes vouwblaadjes waarmee leerlingen symbolen kunnen vouwen met een positieve betekenis gaan gepaard met een kort haikugedichtje over een geluksmomentje, een korte uitleg over de betekenis van het symbool en een vouwinstructie in beeld. De resultaten worden later samengevoegd tot één geheel en opgehangen in de school, zodat ook andere leerlingen er kennis van kunnen nemen.