• Onderwijstoptalentprijs Home 01
  • Onderwijstoptalentprijs Home 02
  • Onderwijstoptalentprijs Home 03

OnderwijsTopTalentPrijs 2019 uitgereikt !

Op 3 oktober 2019 is in de Hogeschool Utrecht, locatie Amersfoort, de OnderwijsToptalentPrijs uitgereikt. Het programma begon met een expositie van een aantal kandidaten. Vervolgens was er een debat rond een aantal stellingen, georganiseerd door vakblad Didactief. Tot slot was er de prijsuitreiking. Het actuele beeldmateriaal wordt zo snel mogelijk geplaatst.

Simon Bornstein

Graduate School Theology and Religious Studies (RUG)

De jeugdwerkloosheid loopt in Amsterdam onder migranten op tot dramatische hoogten. Naar aanleiding van de noodkreten van leerlingen van Simon Bornstein is hij een onderzoek gestart onder de vleugels van EMCEMO resulterend in het rapport Mocro in Mokum.

Na de presentatie van het rapport heeft hij samen met andere betrokkenen, zoals het Comité 21 Maart – Internationale Dag tegen Racisme en Discriminatie, een nationale actieweek, een demonstratie op de Dam in Amsterdam en een Manifestatie op het Museumplein in Amsterdam te initiëren om deze problematiek landelijk op de politieke agenda geplaatst te krijgen. Het genoemde Comité brengt circa 100 maatschappelijke organisaties bij elkaar die dit initiatief steunen.