• Onderwijstoptalentprijs Home 01
  • Onderwijstoptalentprijs Home 02
  • Onderwijstoptalentprijs Home 03

OnderwijsTopTalentPrijs 2019 uitgereikt !

Op 3 oktober 2019 is in de Hogeschool Utrecht, locatie Amersfoort, de OnderwijsToptalentPrijs uitgereikt. Het programma begon met een expositie van een aantal kandidaten. Vervolgens was er een debat rond een aantal stellingen, georganiseerd door vakblad Didactief. Tot slot was er de prijsuitreiking. Het actuele beeldmateriaal wordt zo snel mogelijk geplaatst.

Sybrand van der Werf en Sander de Bruijn

Windesheim, Lerarenopleiding Technisch Beroepsonderwijs, Zwolle

Dit afstudeerproject is ingezonden bij een wedstrijd van de stichting Techniekpromotie en het Ministerie van Defensie (opdrachtgever).

Doel van het ontwerp was om leerlingen zoveel mogelijk via digitale instructies en lessen door een project heen te leiden, met behulp van de ontwerpcyclus. Doel van de leerling was om een militair kamp zo te ontwerpen dat dit makkelijk, snel en goedkoop op te bouwen en af te breken zou zijn.

Het ingezonden project omvat een digitale lessenserie waarin de ontwerpcyclus wordt doorlopen. Er is veel met kleur en beeldmateriaal gewerkt. De instructies worden gegeven door medewerkers van het Ministerie van Defensie met behulp van video’s. De winnaars van de wedstrijd hebben een rondvlucht gemaakt in een kdc-10, een tankvliegtuig voor F-16’s, van het Ministerie van Defensie.