• Inop Ottp Slideshow 2
  • OTTP2018 1
  • OTTP2018 2
  • OTTP2018 3

Uitreiking OnderwijsTopTalentPrijs

Op 11 oktober reikte Minister Van Engelshoven de OnderwijsTopTalentPrijs uit op het Da Vinci College in Leiden. In totaal 38 studenten dongen mee naar de prijzen. Voor overzicht van de kandidaten, het programma en de jury, zie de uitnodigingskaart.

Celyna Demkes

Artez Hogeschool voor de Kunsten Zwolle
Sinds ik twee jaar geleden besloot om mijn praktische kunstopleiding als animator aan te vullen met een docentengraad en naar een concrete toekomst als docent toe te werken, leeft er in mij het idee om mijn vakgebied toegankelijk te maken voor andere docenten.

Ik heb bij medestudenten en stagedocenten gemerkt dat de interesse in animatie er zeker is, maar dat veel docenten zich niet zeker genoeg voelen om daadwerkelijk met animatie aan de slag te gaan. Het is een technisch uitdagend medium dat lastig te behappen is wanneer je er geen achtergrondkennis van hebt. En ik vind het zo zonde dat daardoor veel docenten en leerlingen zo’n geweldig medium mis moeten lopen! Vandaar dit didactische afstudeerplan, dat in het teken staat van animatie en storytelling en vooral gericht is op het ondersteunen van docenten in het voortgezet onderwijs. Dit proces gebeurt frame voor frame, stap voor stap, waarbij een reeks losse trainingsprojecten uiteindelijk een dynamische set nieuwe didactische vaardigheden vormen. Hopelijk krijgt dit afstudeerplan docenten en leerlingen aan het animeren!