• Inop Ottp Slideshow 2
  • OTTP2018 1
  • OTTP2018 2
  • OTTP2018 3

Uitreiking OnderwijsTopTalentPrijs

Op 11 oktober reikte Minister Van Engelshoven de OnderwijsTopTalentPrijs uit op het Da Vinci College in Leiden. In totaal 38 studenten dongen mee naar de prijzen. Voor overzicht van de kandidaten, het programma en de jury, zie de uitnodigingskaart.

Jolynn Bollen

Iselinge Hogeschool, Doetinchem

Ik heb een website rondom ‘Samen begrijpen’ ontwikkeld voor leerkrachten en leerlingen om met behulp van coöperatieve leerstrategieën begrijpend leesstrategieën toe te passen en deze zich eigen te maken.

 Op deze site staat onder andere een voorbereidingsplan waarmee leerkrachten begrijpend lezen voorbereiden. Met dit voorbereidingsplan maken leerkrachten keuzes over welke begrijpend leesstrategie centraal staat en hoe leerlingen deze strategie gaan uitvoeren op een coöperatieve manier. Ook voor leerlingen heb ik een stappenplan ontworpen waarop alle begrijpend leesstrategieën en handige tips staan weergegeven. Tenslotte heb ik verschillende instructievideo’s gemaakt, waarop leerkrachten en leerlingen coöperatieve leerstrategieën en begrijpend leesstrategieën bekijken.