• Onderwijstoptalentprijs Home 01
  • Onderwijstoptalentprijs Home 02
  • Onderwijstoptalentprijs Home 03

OnderwijsTopTalentPrijs 2019 uitgereikt !

Op 3 oktober 2019 is in de Hogeschool Utrecht, locatie Amersfoort, de OnderwijsToptalentPrijs uitgereikt. Het programma begon met een expositie van een aantal kandidaten. Vervolgens was er een debat rond een aantal stellingen, georganiseerd door vakblad Didactief. Tot slot was er de prijsuitreiking. Het actuele beeldmateriaal wordt zo snel mogelijk geplaatst.

Bernadet Tatje

Rijksuniversiteit Groningen, Lerarenopleiding

Als docent heb ik de belangrijke rol om leerlingen te ondersteunen in hun leerproces. Om elke leerling zo goed mogelijk te kunnen helpen, is het belangrijk meer inzicht te krijgen in de leerprocessen van deze leerlingen.

Hiervoor heb ik een opdracht ontwikkeld waarbij leerlingen 5-havo stap voor stap vragen oplossen bij een figuur uit de vakken BiNaS. Door leerlingen deze vragen hardop denkend te laten maken, heb ik inzicht gekregen in hoe leerlingen leren, denken en over welke vaardigheden zij beschikken. Dit inzicht heeft mij geholpen om lessen beter aan te laten sluiten bij de wensen van de individuele leerling. De opdracht is zodanig ontworpen dat leerlingen stap voor stap ondersteund worden bij het ontwikkelen van een beter begrip van een figuur uit de BiNaS.