• Inop Ottp Slideshow 2
  • OTTP2018 1
  • OTTP2018 2
  • OTTP2018 3

Uitreiking OnderwijsTopTalentPrijs

Op 11 oktober reikte Minister Van Engelshoven de OnderwijsTopTalentPrijs uit op het Da Vinci College in Leiden. In totaal 38 studenten dongen mee naar de prijzen. Voor overzicht van de kandidaten, het programma en de jury, zie de uitnodigingskaart.

Bernadet Tatje

Rijksuniversiteit Groningen, Lerarenopleiding

Als docent heb ik de belangrijke rol om leerlingen te ondersteunen in hun leerproces. Om elke leerling zo goed mogelijk te kunnen helpen, is het belangrijk meer inzicht te krijgen in de leerprocessen van deze leerlingen.

Hiervoor heb ik een opdracht ontwikkeld waarbij leerlingen 5-havo stap voor stap vragen oplossen bij een figuur uit de vakken BiNaS. Door leerlingen deze vragen hardop denkend te laten maken, heb ik inzicht gekregen in hoe leerlingen leren, denken en over welke vaardigheden zij beschikken. Dit inzicht heeft mij geholpen om lessen beter aan te laten sluiten bij de wensen van de individuele leerling. De opdracht is zodanig ontworpen dat leerlingen stap voor stap ondersteund worden bij het ontwikkelen van een beter begrip van een figuur uit de BiNaS.