• Inop Ottp Slideshow 2
  • OTTP2018 1
  • OTTP2018 2
  • OTTP2018 3

Uitreiking OnderwijsTopTalentPrijs

Op 11 oktober reikte Minister Van Engelshoven de OnderwijsTopTalentPrijs uit op het Da Vinci College in Leiden. In totaal 38 studenten dongen mee naar de prijzen. Voor overzicht van de kandidaten, het programma en de jury, zie de uitnodigingskaart.

Berry Vledder

Noordelijke Hogeschool Leeuwarden
Ik heb naast mijn stage een cursus Technasiumdocent gevolgd op mijn stageschool. Voor het verkrijgen van een bevoegdheid dient een project geschreven te worden conform de eisen van de stichting Technasium. Samen met twee anderen heb ik een project gemaakt waarbij de leerlingen (3/4 havo/vwo) in groepsverband door middel van de Scrum-werkwijze een app ontwikkelen voor JOGG, de stichting Jongeren Op Gezond Gewicht.

De bedoeling is dat ze door middel van onderzoek en ontwikkeling systematisch werken aan een eindproduct: een werkende app. De JOGG vindt het moeilijk om kinderen van 12 t/m 19 jaar te bereiken. Er is daarentegen wel een significante gewichtstoename in deze categorie gesignaleerd. Met een leuke activerende app hoopt de opdrachtgever de doelgroep wel aan te spreken.