• Onderwijstoptalentprijs Home 01
  • Onderwijstoptalentprijs Home 02
  • Onderwijstoptalentprijs Home 03

OnderwijsTopTalentPrijs 2019 uitgereikt !

Op 3 oktober 2019 is in de Hogeschool Utrecht, locatie Amersfoort, de OnderwijsToptalentPrijs uitgereikt. Het programma begon met een expositie van een aantal kandidaten. Vervolgens was er een debat rond een aantal stellingen, georganiseerd door vakblad Didactief. Tot slot was er de prijsuitreiking. Het actuele beeldmateriaal wordt zo snel mogelijk geplaatst.

Miriam van Stapele, Hogeschool Utrecht, Instituut Archimedes

Mirian heeft een programma voor de reguliere lessen wiskunde van leerjaar 1 en 2 van de Vrije School Leerroute opgezet, dat aansluit bij de niveaus vmbo-tl, havo en vwo. Het programma is gestoeld op Getal & Ruimte, maar ieder hoofdstuk bevat eigen gemaakt materiaal om het creatieve denkvermogen van de leerlingen te stimuleren en het onderwijs meer aan te laten sluiten bij de huidige tijdsgeest; de leerlingen maken zelf werkstukken en het programma bevat diverse puzzels en spellen om hen te motiveren en hun oplossingsvermogen te stimuleren. Daarnaast leren de leerlingen enkele ICT vaardigheden (denk aan werken met Excel).

Het programma is digitaal beschikbaar (ook voor de docenten). Online staat per hoofdstuk en per les welke leerdoelen centraal staan. Daarnaast bevat de digitale omgeving filmpjes (zelfgemaakt en van anderen); dit maakt flipping the classroom mogelijk, zodat er op school meer tijd is voor projecten. Ook is er extra online oefenmateriaal (zelfgemaakt en verwijzingen naar diverse bestaande sites) te vinden.