Hoe ziet een dag eruit van een journalist?

Het nieuws verandert constant. Zeker in een tijd als deze, waarin een pandemie de wereld beheerst. De journalistiek zal dus voor altijd een zeer belangrijk werkveld zijn die mensen helpt op de hoogte te blijven van wat er in de wereld gaande is. Mocht je dus na een studiekeuzetest zoals die van hbostart het resultaat krijgen dat journalistiek wat voor jou is, wees daar dan blij mee. Blijkbaar ben je geschikt dit zeer belangrijke werk te doen. Maar stel dat je voor de opleiding hbo journalistiek kiest, hoe komt je dag er dan uit te zien?

Op zoek naar nieuws

Een groot deel van het werk van een journalist bestaat uit het zoeken van interessante verhalen om te verslaan. Of het nou gaat om een journalist bij een krant, een tv zender of een tijdschrift, dat deel van het werk zal hetzelfde zijn. Het komt vaak voor dat je op pad gaat met een opdracht. Bijvoorbeeld een reportage maken van een bepaalde gebeurtenis of het houden van een interview met een bepaald persoon. Soms komt het echter ook voor dat je vrij op pad gaat, en helemaal zelf op zoek moet naar het nieuws dat je wilt gaan verslaan.

Het schrijven

Een ander aanzienlijk deel van het werk van een journalist is ook het schrijven van het artikel of verhaal. Als je journalist wilt worden, moet je dus wel goed leren schrijven. Dit leer je dan ook op de opleiding. Er zijn veel verschillende soorten artikelen die je kunt schrijven. Voor een deel is het afhankelijk van het medium waarvoor je schrijft. Een krant vereist over het algemeen serieuze artikelen dan een tijdschrift of internetpagina.

Geen dag hetzelfde

Omdat het nieuws dus constant verandert en nieuwe gebeurtenissen iedere dag het licht zien is geen dag hetzelfde voor een journalist. Dat maakt het werk interessant en zorgt ervoor dat het niet snel saai zal worden. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *