Leren tekenen via een programma

Wil je leren tekenen omdat je het nodig hebt voor je werk, of meer ervaring en kennis opdoen om te leren 2D en 3D te tekenen. Met een CAD cursus kun je verschillende cursussen volgen, vanaf het prille begin kun je beginnen maar ook als je al wat meer gevorderd bent. Je leert alle vaardigheden om de mooiste tekeningen te maken, en deze natuurlijk ook af te drukken om deze in de praktijk te kunnen gebruiken. Met de verschillende CAD cursussen wordt je een professionele tekenaar die alle facetten van het tekenen op de computer onder de knie heeft. Met de training voor de meer gevorderde tekenaar, leer je alle commando’s en instellingen kennen van het programma. 

Maak je eigen bibliotheek

Met een CAD cursus leer je ook je eigen bibliotheek samen te stellen in het programma, met de standaard en een uitgebreide 3D training om je producten te presenteren of uit te printen. De cursus wordt op een begrijpelijke en persoonlijke manier uitgelegd zodat je nooit iets niet snapt, maar goed kan meekomen met de leerstof. Voordeel is ook dat je hetgeen je geleerd hebt al snel in de praktijk kunt brengen, al met al een zeer leerzame cursus. Met de basiscursus AutoCad leer je de basisvaardigheden van het programma, wanneer je een klein beetje technisch inzicht hebt kun je prima leren werken met het programma. Na de cursus ben je in staat om zelfstandig met het programma aan de gang te kunnen, en het geleerde toe te passen in de praktijk.

Werken volgens de BIM methodiek

Alle relevante informatie tijdens een bouwproces kun je opslaan met de BIM (Bouw Informatie Model), hierbij kun je de informatie beheren, gebruiken en opslaan in een 3D model. Iedereen die betrokken is bij het bouwproces kan de informatie inzien, en ziet van elkaar wat er gebeurd. Wanneer je ook wilt leren werken volgen de BIM methodiek, is het goed een BIM cursus te volgen. Ook wanneer je nog helemaal niets van BIM weet, of misschien wil je de methode wel toepassen binnen je bedrijf. Vaak zijn er veel partijen betrokken bij een project, dit kan zowel voor een waterproject zijn of voor een milieuproject. 

Inhoud van de cursus

Vaak willen grote partijen wel werkzaamheden uitbesteden maar ook zien wat er gebeurd binnen een project, door gebruik te maken van het BIM model houd je als bedrijf de regie in handen. Het informatiemodel is ideaal, omdat iedereen die er mee werkt in kan zien wat er allemaal gebeurd bij het project. Alle informatie betreft het project wordt verwerkt in het model, een BIM cursus is waardevol als bedrijf om iedereen te kans te geven om met de informatie om te kunnen gaan. In de bouwwereld is het al de normaalste zaak van de wereld om met het model te werken. Het BIM model is geen softwarepakket, het is een digitale voorstelling van de functionele en fysieke kenmerken van het te bouwen object. Het is de informatiebron van begin van het project tot de oplevering.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *