Waar kan een coach jou bij helpen?

Veel mensen denken bij coaching gelijk aan een vorm van therapie. Toch is dit een vrij breed gebied, waar echt van alles onder kan vallen. Dus therapie, maar ook loopbaanontwikkeling bijvoorbeeld. Het is dan voor veel mensen ook een ideale uitkomst. Maar waarmee kan een coach jou precies helpen? Wij vertellen je er graag meer over in dit artikel, lees dus snel verder!

Welk doel?

Je kunt verschillende doelen hebben om baat te hebben bij coaching. Wil je bijvoorbeeld verder ontwikkelen op de werkvloer, maar loop je even vast of wil je iemand die je er bij helpt? Of zit je in een conflict of heb je te maken gehad met een ontslag? Ook dan kan een coach je goed helpen! Verder kun je denken aan situaties voor als je op zoek bent naar een baan die bij je past, als je te veel stress ervaart of als het thuis niet lekker loopt.

Hoelang coaching

Coaching is nogal een grijs gebied en het is dus ook per persoon verschillend hoelang het coachen duurt. Je kunt vragen voor een paar sessies, maar het hoeven natuurlijk geen langlopende trajecten te zijn. Zo kun je ook vragen voor een enkele sessie. Dat ligt er maar net aan wat je doel is en waarvoor je het coaching traject in gaat. Dit kun je ook met de coach bespreken en zo kunnen jullie samen een plan opstellen.

Waar vind ik een coach

Er zijn veel coaches beschikbaar, bijvoorbeeld via coaching bij Inzicht. Dit zijn professionele coaches die jou graag helpen bij het behalen van je doel. Bij het vinden van een coach is het mogelijk om een gesprek aan te vragen om kennis te maken. Zo kun je kijken of er een gemeenschappelijke klik is en of je het ziet zitten om met deze coach aan de slag te gaan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *