Welk beroep kun je uitoefenen na de opleiding bouwkunde?

Mbo Bouwkunde is een opleiding  wat al jaren bestaat en nog jaren zal bestaan. Het is een geliefde opleiding waar altijd wel werk in te vinden is. Het is een 4-jarige opleiding wat voornamelijk is gericht op de praktijk. Daarbij leer je ook sterkteberekenen, constructieleer, materialen en gereedschappen, algemene bouwkunde, bouwfysica en nog veel meer. Je zal in het eerste jaar al stage lopen als je voor de BOL-opleiding kiest. Als je voor de BBL-opleiding gaat zal je ongeveer 60% van de tijd lerend aan het werk zijn en 40% van de tijd zal theoretisch zijn.

Banen

Na je 4-jarige opleiding kan je gaan werken als junior bouwkundige inspecteur. Dit houdt in dat je rapporten maakt, het opstellen van meerjaren onderhoudsplannen en deze uitwerken in een rapport en het inspecteren en daarvan de bevinden uitwerken in een rapportage. In dit beroep ben je dus veel bezig met rapportages maken. Je kan ook aan de slag als technisch tekenaar. Hierin zal je dus vooral aan het tekenen zijn voor nieuwe constructies maar ook berekeningen. Je kan er ook voor kiezen om als bouwkundig adviseur aan de slag te gaan. Hierbij help je de klant met het verbeteren of maken van een bouwkundige ontwerp. Daarbij geef je ze ook advies over de regels en voer je inspecties uit. Bouwkunde is dus een opleiding waarmee je veel verschillende kanten mee kan opgaan. Het is een opleiding waarin gemengd dames en heren te zien zijn.

Vervolgopleiding

Als je liever gaat doorstuderen kan dit ook. Na Mbo bouwkunde kun je doorstromen naar Hbo bouwkunde en hbo built environment. Je kan er ook eventueel voor kiezen om hbo bouwtechnische bedrijfskunde te studeren. Er zit alleen wel een groot verschil in de mbo en hbo opleiding. Hierdoor kan het zijn dat er naar extra toelatingen wordt gevraagd. Dit komt omdat de hbo opleiding stukken moeilijker is. Om meer te weten over alle mogelijkheden kan je kijken op mbostart. Een website die informatie geeft over elke mbo opleiding en het vervolg daarvan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *